Bel ons +31625251111

Sluiten (x)

Welkom bij aircodoc.nl, uw partner in het in bedrijf stellen van airconditioningsystemen. Onze professionele diensten zorgen ervoor dat uw airco correct wordt geïnstalleerd en optimaal functioneert, voor een comfortabele en gezonde leefomgeving. In bedrijf stelling van een Warmtepomp of Airco kost € 250,- per unit inclusief arbeids- en voorrijkosten tot 30 km. 

Prijs en Korting

Prijs is per binnenunit, ook bij een multi-split systeem. Bij 2 of meerdere binnendelen op dezelfde locatie ontvangt u automatisch extra korting. 

Let op!

Let op! De buitenunit dient goed toegankelijk te zijn. Wij doen geen concessies betreffende veiligheid en klimmen niet op een hoge ladder en/of schuine daken. Neem bij twijfel contact met ons op. Telefoon +31625251111

Gecertificeerd Bedrijf

Volgens de regeling F-Gassen mag een airco alleen door een F-gassen gecertificeerde installateur worden geïnstalleerd. De gebruiker van een airco is verantwoordelijk voor uitvoering van de werkzaamheden door gecertificeerd personeel en gecertificeerde bedrijven.

Wordt een airco zonder de juiste certificaten geïnstalleerd, dan vervalt de fabrieksgarantie van jouw airco. Onze monteurs zijn STEK/BRL200 gecertificeerd en zijn in het bezit van VCA. Daarnaast zijn wij in het bezit van een F-Gassen/BRL100 bedrijfscertificering van Bureau Veritas.

Hiermee voldoen wij aan de Europese wetgeving (F-gassen verordening). Als jij wilt controleren of een bedrijf over een certificaat beschikt dat voldoet aan de F-gassenverordening, dan kun je het online-bedrijvenregister raadplegen.

De kwaliteit van het airconditioning systeem wordt in grote mate bepaald door de koeltechnische handelingen welke worden uitgevoerd bij de inbedrijfstelling.

 •         Afpersen met stikstof (1.1 x ps waarde)
 •         Standtijd stikstof
 •         Vacuümeren tot circa 500 micron
 •         Standtijd vacuüm
 •         Controle koeltechnische aansluitingen
 •         Controle elektrische aansluitingen
 •         Openen van de afsluiters
 •         Feitelijke inbedrijfstelling
 •         Controle correcte werking
 •         Instructie bediening
 •         Uitgifte f-gassen certificaat welke recht geeft op fabrieksgarantie

Inspectie en Voorbereiding: Onze experts voeren een grondige inspectie uit van uw airco-installatie om ervoor te zorgen dat alle componenten correct zijn geplaatst en goed functioneren. We verwijderen eventuele obstakels die de luchtstroom kunnen belemmeren en controleren de elektrische aansluitingen voor maximale veiligheid.

Vloeistofniveaus Controleren: Het controleren van het koelmiddelniveau is essentieel voor optimale prestaties van uw airconditioningsysteem. Onze technici zorgen ervoor dat het koelmiddel op het juiste niveau is en voeren indien nodig bijvulling uit.

Elektrische Aansluitingen: Wij controleren alle elektrische aansluitingen om ervoor te zorgen dat uw airco veilig en efficiënt werkt. Dit omvat het inspecteren van de bedrading, het aansluiten van de thermostaat en het testen van alle bedieningselementen.

Start-up Procedure: Onze experts volgen een strikte start-up procedure zoals aanbevolen door de fabrikant om uw airco correct te activeren. We stellen de thermostaat in op de gewenste temperatuur en activeren de compressor voor een effectieve koeling.

Testen van Functionaliteit: Na het opstarten testen we de functionaliteit van uw airco om ervoor te zorgen dat alle componenten correct werken. We controleren de luchtstroom, temperatuurinstellingen en luisteren naar eventuele abnormale geluiden of trillingen.

Optimalisatie en Afstelling: Indien nodig passen we de instellingen van uw airco aan voor optimale prestaties. We stellen de luchtstroom bij, passen de thermostaat aan en voeren eventuele andere aanpassingen uit om ervoor te zorgen dat uw airco efficiënt werkt.

Gebruikersinstructies: Tot slot voorzien we u van duidelijke instructies voor het gebruik en onderhoud van uw airco. We leggen uit hoe u de temperatuur instelt, filters schoonmaakt en eventuele onderhoudsvereisten behandelt.

Neem Contact Op: Bij aircodoc.nl staan we klaar om u te helpen bij het in bedrijf stellen van uw airco. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en geniet van een comfortabele en gezonde leefomgeving.

Let op! De buitenunit dient goed toegankelijk te zijn. Wij doen geen concessies betreffende veiligheid en klimmen niet op een hoge ladder en/of schuine daken.  Neem bij twijfel contact met ons op.

 • Het in bedrijf stellen van dit systeem valt namelijk onder de zogenaamde F-gassen verordening
 • Op de leidingen komt een druk van ruim 30 bar. Denk aan uw veiligheid
 • De belangrijkste reden: Uw airco verbruikt meer dan 40% meer elektra door lucht en vocht
 • Airco bevat fluoriderende gassen. Deze zijn naast dat ze slecht zijn voor het milieu zijn ze gevaarlijk bij lekkage. Stel de binnenunit lekt gas dan zal de kamer daarmee vullen en kunt u stikken doordat de het de zuurstof verdrijft.
 • Leidingen bevatten "niet condenseerbare gassen" als lucht of vocht wanneer deze met de buitenlucht in aanraking zijn geweest, Deze zorgen voor een mindere prestaties van uw airconditioning maar ook voor meer energieverbruik. Teveel vocht in de leidingen zorgt zelfs voor storingsmeldingen of waterslag in uw compressor/pomp.
 • De fabrikant van de airconditioning geeft geen garantie als u geen inbedrijfstellingsrapport heeft.

Ons Koeltechnische Gereedschap 

Digitale Manifold Meter Testo 557s

Wij werken met de Testo 557s 4 weg digitale manifold is de aller nieuwste digitale manifold van het merk Testo.
 
Voor een uitgebreide diagnose en het correct inregelen van een koelsysteem, airconditioning of warmtepompinstallatie zijn behalve vakkennis vooral nauwkeurige meetwaarden doorslaggevend. En dat is precies waar de digitale koude-meettechniek van Testo sinds jaren in uitblinkt:

 • Aanzienlijk exactere meetresultaten met altijd even grote nauwkeurigheid als met analoge manifolds
 • Permanente actualisering van de koelmiddelen
 • Automatische berekening van bepalende installatieparameters
 • Comfortabele bediening van manifold en testo Smart Probes met app en bluetooth

Vacuumpomp

Waarom vacumeren: Leidingen bevatten "niet condenseerbare gassen" als lucht of vocht wanneer deze met de buitenlucht in aanraking zijn geweest, Deze zorgen voor een mindere prestaties van uw airconditioning maar ook voor meer energieverbruik.

Rothenberger perstang

Rothenberger perstang is een van de beste op gebied van persen van airco koelleiding koppelingen. Wij werken alleen met zeer gerenommeerde gereedschap fabrikanten. Goed gereedschap is het halve werk, daarom Rothenberger perstang.

Het >B< MaxiPro-systeem is een innovatief perssysteem voor de koeltechnische industrie. Koelsystemen en warmtepompen kunnen snel, veilig en goedkoop geïnstalleerd worden in plaats van de koperen buizen te verbinden door hardsolderen. Zonder het gebruik van een open vlam of andere voorzorgsmaatregelen. Bovendien zorgt de 3-puntscompressie van de fitting voor een veilige en permanent nauwe verbinding aan de buis.

Adereindhuls

Om storingen te verkopen gebruiken wij altijd adereindhuls! Hierdoor heb we altijd een optimale verbinding van de koperdraden in de kern.  Na gebruik van de adereindhuls maken we van een soepele draad een vast kern.

Waarvoor gebruik je adereindhulzen? Adereindhulzen worden gebruikt om een optimaal elektrisch contact te creëren tussen koperdraden van een (gestripte) kabel in de kern van de adereindhuls enerzijds, en de klem die op het uiteinde van de adereindhuls wordt bevestigd anderzijds.

Stikstof

Waarom stikstof. Stikstof gebruiken wij onder andere om het syteem op druk te brengen 1.1 x ps waarde. We moeten 100% zeker zijn dat het syteem dicht zit.

Een andere voordeel bij gebruik van stikstof namelijk dat stikstof verdrijft vocht en juist vocht en "niet condenseerbare gassen" wil je niet in je leidingen hebben.

Testo 915i temperatuur-set

Doordat we de temperaturen meten kunnen we zien wat er in het syteem gebeurt. Meten is weten.
We meten bij elke oplevering onder andere de persgastempratuur en vloeistoftempratuur. Ook hier hebben we gekozen voor de merk Testo.

Smart Probe voor draadloze temperatuurmeting in allerlei situaties door een grote keuze aan voelers en compatibiliteit met gangbare thermokoppelvoelers van het type K In de set: testo Smart Probe testo 915 met veilig sluitmechanisme ter bevestiging van voelers, luchtvoeler, dompel-/steekvoeler en oppervlaktevoeler, (allemaal TE type K, klasse 1), testo Smart Case Eenvoudige bediening, evaluatie en documentatie met gratis testo Smart App en automatische Bluetooth®-koppeling met smartphones, tablets of Testo-meetinstrumenten (bijv. testo 400, testo 550s) met een bereik tot 100 m Hoge meetnauwkeurigheid door systeemkalibratie af fabriek.